30. Maj 2016. - TOP 12 Srbije za juniore

Tokom ovog vikenda održan je prestižni Top 12 Srbije za juniore u stonom tenisu u Senti. Okupilo se 12 najboljih juniora u Srbiji i odmerili su snage svako sa svakim u 11 kola tokom dva dana . Prvog dana turnira bilo je na programu 7 kola , a drugog dana 4 kola.


Od juniora Spartaka posle dužeg vremena imali smo dva takmičara i to : Martinović Nikšu i Bognar Bencea.
Tokom dva dana prikazane su kvalitetne igre svih učesnika turnira ali i primetna nervoza takmičara zbog važnosti samog turnira. Martinović Nikša je prikazao odličnu igru i pomalo iznenađujuće na kraju i osvojio top 12 Srbije i zasluženo dobio pehar i zlatnu medalju. Odličnom igrom uspeo je da savlada trenutno tri najjača igrača sa juniorske rang liste Srbije i to Marinković Nikolu trenutno na rang listi broj 1 kod juniora, zatim Gacev Aleksu drugog na rang listi Srbije kod juniora i Jovičić Matiju 4 na rang listi Srbije kod juniora. Konačan skor 10 pobeda i samo jedan poraz koji je doživeo od defanzivca Tepić Pere bespoštednog borca za svaku loptu koji je na kraju osvojio odlično 3 mesto.
Junior Spartaka Bognar Bence prvog dana turnira nije briljirao i imao je skor 0-7 , propustio par mečeva da dobije, ali se drugog dana trgao i zabeležio 3 pobede i na kraju osvojio 8 mesto sa skorom 3 pobede i 8 poraza sa tendencijom da je mogao imati jos 3-4 pobede više , u ključnim trenucima nije imao srece i snage da završi dobijene mečeve .
Evo i pojedinačnih rezultata top 12 Srbije za juniore za sezonu 2015\2016 :
1. Martinović Nikša Spartak, Subotica 10\1
2. Marinković Nikola Stak , Beograd 10\1
3. Tepić Pera Temerin 9\2
4. Gacev Aleksa Stenes , Zrenjanin 7\4
5. Fenjveši Florijan Mlinprodukt,Ada 7\4
6. Jovičić Matija Stak , Beograd 7\4
7. Grbić Nikola Čelarevo 6\5
8. Bognar Bence Spartak, Subotica 3\8
9. Sentmartoni Deneš Novi Sad 3\8
10.Marinković Miloš Stak, Beograd 2\9
11.Djurdjev Zarko Galadska , Kikinda 2\9
12.Radaković Aca Mladenovac 0/11

 
Osvajanjem prvog mesta na top 12 Srbije za juniore u Senti Martinović Nikša je obezbedio mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije koja će u julu mesecu učestvovati na evropskom prvenstvu za juniore koja će se održati u Zagrebu.
Ovo je bio zadnji zvanični nastup Martinović Nikše u dresu Spartaka na zvaničnom takmičenju ove sezone i ujedno lep oproštaj posle provedenih lepih 3 godine u Subotici , svoju karijeru nastavlja u Novom Sadu gde će nastupati za superligaša Panoniju iz Novog Sada.

Povratak...

 

stoss

joola

DHS Yasaka Andro Srbija OSP Blades
STK Spartak
JKP stadion
PPKO
Subotica.info
Subotica.com
MojKlub.rs
Rasveta Subotica
Mobilna telefonija Srbije
Hotel Galleria
SMB mehanizacija i transport
Vila Marija
Novine i TV
Tutnjevic Transport, Vrbas
Exel d.o.o.
Euro drvo SZTR


By dWeb.rs