18. Maj 2015. - Zagiping 2015

Od 15.-17. maja je u Domu Sportova u Zagrebu održano tradicionalno „62. Otvoreno međunarodno prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu za juniore i kadete" - popularni „ZAGIPING". Ovo je najmasovniji ali i jedan od najjačih turnira u regionu. Ovaj put se okupilo 753 takmičara iz 19 zemalja, a iz Srbije je nastupilo 13 mladih stonotenisera. Takmičili su se tri dana na 56 stolova, a turnir se sastojao iz kvalifikacionog dela (petak) i glavnog turnira (subota i nedelja), gde se u svakoj kategoriji nadmetalo 16 ekipa u ekipnom delu, posebno devojčice - posebno dečaci i 64 igrača po kategorijama u pojedinačnom delu turnira.

 

I STK „Spartak" je imao svoje predstavnike u Zagrebu. Nastupili su Aleksandar Čokić i Luka Videc. U ekipnoj konkurenciji su zajedno predstavljali svoj klub u kategoriji mlađih kadeta, međutim u kvalifikacionom delu turnira su u drugom kolu poraženi sa 3:2 od ekipe ISK „Szekelyudvarhely 3" iz Rumunije i nisu uspeli da se kvalifikuju na glavni turnir.

U pojedinačnoj konkurenciji Videc se takmičio u kategoriji mlađih kadeta. U kvalifikacionom delu turnira je prošao grupnu fazu, međutim u prvom kolu je poražen od Slovenca Stepančić Jana sa 3:1 i tako nije uspeo da prođe na glavni turnir.

 

Čokić je u pojedinačnoj konkurenciji igrao kategoriju najmlađih kadeta (do 10 godina) i odmah je bio raspoređen kao 6. nosilac na glavnom turniru (bez kvalifikacija). Grupnu fazu turnira je bez problema prošao kao prvi u grupi sa tri pobede i plasirao se na glavnu tablu od 32. Nakon tri pobede plasirao se u polufinale Zagipinga gde ga je čekao prvorangirani Hrvatski najmlađi kadet, Tomić Patrik. U tri seta (5,3,5) Čokić je obezbedio plasman u finale gde se sastao sa poznatim rivalom, Pizar Andrejom iz Rumunije. U odnosu na prethodni njihov duel u Malackiju (Slovačka), gde je slavio Pinzar, ovaj put je Čokić odličnom igrom savladao mladog Rumuna rezultatom 3:0 (8,2,5) i osvojio prvo mesto i pehar na 62. Zagipingu u kategoriji najmlađih kadeta bez izgubljenog seta tokom celog turnira.

Povratak...

 

stoss

joola

DHS Yasaka Andro Srbija OSP Blades
STK Spartak
JKP stadion
PPKO
Subotica.info
Subotica.com
MojKlub.rs
Rasveta Subotica
Mobilna telefonija Srbije
Hotel Galleria
SMB mehanizacija i transport
Vila Marija
Novine i TV
Tutnjevic Transport, Vrbas
Exel d.o.o.
Euro drvo SZTR


By dWeb.rs