18. Maj 2015. - Zagiping 2015

Od 15.-17. maja je u Domu Sportova u Zagrebu održano tradicionalno „62. Otvoreno međunarodno prvenstvo Zagreba u stolnom tenisu za juniore i kadete" - popularni „ZAGIPING". Ovo je najmasovniji ali i jedan od najjačih turnira u regionu. Ovaj put se okupilo 753 takmičara iz 19 zemalja, a iz Srbije je nastupilo 13 mladih stonotenisera. Takmičili su se tri dana na 56 stolova, a turnir se sastojao iz kvalifikacionog dela (petak) i glavnog turnira (subota i nedelja), gde se u svakoj kategoriji nadmetalo 16 ekipa u ekipnom delu, posebno devojčice - posebno dečaci i 64 igrača po kategorijama u pojedinačnom delu turnira.

 

I STK „Spartak" je imao svoje predstavnike u Zagrebu. Nastupili su Aleksandar Čokić i Luka Videc. U ekipnoj konkurenciji su zajedno predstavljali svoj klub u kategoriji mlađih kadeta, međutim u kvalifikacionom delu turnira su u drugom kolu poraženi sa 3:2 od ekipe ISK „Szekelyudvarhely 3" iz Rumunije i nisu uspeli da se kvalifikuju na glavni turnir.

U pojedinačnoj konkurenciji Videc se takmičio u kategoriji mlađih kadeta. U kvalifikacionom delu turnira je prošao grupnu fazu, međutim u prvom kolu je poražen od Slovenca Stepančić Jana sa 3:1 i tako nije uspeo da prođe na glavni turnir.

 

Čokić je u pojedinačnoj konkurenciji igrao kategoriju najmlađih kadeta (do 10 godina) i odmah je bio raspoređen kao 6. nosilac na glavnom turniru (bez kvalifikacija). Grupnu fazu turnira je bez problema prošao kao prvi u grupi sa tri pobede i plasirao se na glavnu tablu od 32. Nakon tri pobede plasirao se u polufinale Zagipinga gde ga je čekao prvorangirani Hrvatski najmlađi kadet, Tomić Patrik. U tri seta (5,3,5) Čokić je obezbedio plasman u finale gde se sastao sa poznatim rivalom, Pizar Andrejom iz Rumunije. U odnosu na prethodni njihov duel u Malackiju (Slovačka), gde je slavio Pinzar, ovaj put je Čokić odličnom igrom savladao mladog Rumuna rezultatom 3:0 (8,2,5) i osvojio prvo mesto i pehar na 62. Zagipingu u kategoriji najmlađih kadeta bez izgubljenog seta tokom celog turnira.

Povratak...

 

stoss

joola

STK Spartak
JKP stadion
Subotica.info
Subotica.com


By dWeb.rs