27. April 2015. - Ekipno prvenstvo Srbije za kadete 2014-2015

Kadeti STK "Sartak " Subotica - EKIPNI PRVACI SRBIJE

Temerin je bio domaćin ekipnog prvenstva Srbije za kadete (do 15 godina) za sezonu 2014./15. U muškoj konkurenciji se nadmetalo 10, a kod devojaka 6 ekipa. Kadeti su bili raspoređeni u dve grupe po 5 ekipa, a igralo se po sistemu svako sa svakim, dok su prolaz za polufinale obezbedile prve dve ekipe iz obe grupe.
Posle žreba, STK "Spartak " - Subotica se našao u grupi sa ekipama "Banat", "Rusin", "Rapid" i domaćin, "Temerin".

Rezultati po grupama:
1. kolo STK "Spartak", Subotica - STK "Banat", Zrenjanin 3 : 0
2. kolo STK "Spartak", Subotica - STK "Rusin", Ruski Krstur 3 : 0
3. kolo STK "Spartak", Subotica - STK "Rapid", Nikolinci 3 : 0
4. kolo STK "Spartak", Subotica - bila je slobodna
5. kolo STK "Spartak", Subotica - STK "Temerin", Temerin 2 : 3

Nakon razigravanja po grupama, kadeti STK "Spartak" - Subotica su, sa 3 pobede i jednim porazom od ekipe domaćina, zauzeli 2. mesto u grupi i tako se plasirali u polufinale turnira.

Rezultati polufinala - kadeti ekipno:
STK "Temerin", Temerin - STK "STAK", Beograd 3 : 1
STK "Spartak", Subotica - STK "Unirea", Uzdin 3 : 2

Rezultati finala ekipnog prvenstva Srbije za kadete:
STK "Spartak", Subotica - STK "Temerin", Temerin 3 : 2

Sastav šampionske ekipe kadeta STK "Spartak", Subotica: Bognar Bence, Kovačević Denis i Čokić Aleksandar, a vodio ih je trener Brstina Branko.

U grupnoj fazi takmičenja Spartak je u prva tri kola zabeležio 3 relativno lake pobede, dok je u 5. kolu doživeo minimalan poraz od kadeta Temerina, koji su slovili za glavnog kandidata za osvajanje titule ekipnog prvaka Srbije za kadete.
Nakon završenih mečeva u grupi "Spartak" je zauzeo 2. mesto u svojoj grupi, a za protivnika u polufinalu je imao velikog favorita STK "Unireu" - Uzdin, koji su bili prvoplasirani u svojoj grupi (treba reći da je ekipa "Unirea" u svojim redovima imala i pojačanje, za njih je nastupao Radović Filip - Crnogorski reprezentivac). Kadeti "Spartaka" su posle iscrpljujuće borbe smogli snage da u veoma tesnom meču pobede ekipu "Unirea" rezultatom 3:2 i plasiraju se u finale. Mora se naglasiti da je u polufinalu, pri rezultatu 2:2 u mečevima, mladi Čokić gubio sa 2:0 u setovima od Bojera iz Uzdina, ali se u poslednjem momentu sabrao i vratio u meč. Uspeo je da preokrene rezultat na 3:2 u setovima i obezbedi svojoj ekipi pobedu i plasman u finale, što je već bio velik uspeh za ekipu, pošto je pre takmičenja po rejtingu od 10 ekipa, "Spartak" bio 3 - 4 nosilac, dok je zelja bila - osvojiti treće mesto (za medalju nije bilo dovoljno samo ući u polufinale, nego i pobediti u razigravanju za 3. mesto).
U samom finalnom meču "Spatak" je pružio žestok otpor domaćoj ekipi STK "Temerin", favoritima u ovom meču, koji su u svojim redovima imali dva kadetska reprezentivca, Tepića (odigrao ceo turnir bez ijednog poraza) i Tomića.
U prvoj partiji finala, jedan od junaka duela, Bognar Bence je u vrlo neizvesnom meču pobedio 3:2 Tomića i doneo svojoj ekipi veoma važan 1. poen. Zatim je Tepić Pero najbolji igrač Temerina relativno lako pobedio Kovacević Denisa 3:0 i izjednačio na 1:1. U trećoj partiji je mladi Čokić u odličnoj igri pobedio svog vršnjaka iz Temerina, Puhaču sa 3:0 i "Spartak" je poveo sa 2:1. Tepic je dobio Bognara 3:0 i ponovo izjednačio na 2:2. Usledila je 5. odlučujuća partija, gde je Kovačević Denis u krajnje neizvesnom meču pobedio favorizovanog igrača iz Temerina, Tomić Lazara sa 3:1, iskoristivši tek 8. "Championship" - loptu i tako doneo svojoj ekipi i klubu titulu kadetskog prvaka Srbije.

Rezultati mečeva finalne partije - ekipno kadeti Srbije:
STK "Spartak", Subotica - STK "Temerin", Temerin => 3:2
Meč Set
1:0 3:2 Bognar Bence - Tomić Lazar
1:1 0:3 Kovačević Denis - Tepić Lazar
2:1 3:0 Čokić Aleksandar - Puhača Mladen
2:2 0:3 Bognar Bence - Tepić Pero
3:2 3:1 Kovačević Denis - Tomić Lazar

Kadeti, konačan plasman - ekipno prvenstvo Srbije:
1. mesto STK "Spartak" - Subotica
2. mesto STK "Temerin" - Temerin
3. mesto STK "STAK" - Beograd

Kadetkinje, konačan plasman - ekipno prvenstvo Srbije:
1. mesto STK "Unirea" - Uzdin
2. mesto STK "Bačka Topola" - Bačka Topola
3. mesto STK "Rapid" - Nikolinci

Bilten turnira (PDF)

Povratak...

 

stoss

joola

DHS Yasaka Andro Srbija OSP Blades
STK Spartak
JKP stadion
PPKO
Subotica.info
Subotica.com
MojKlub.rs
Rasveta Subotica
Mobilna telefonija Srbije
Hotel Galleria
SMB mehanizacija i transport
Vila Marija
Novine i TV
Tutnjevic Transport, Vrbas
Exel d.o.o.
Euro drvo SZTR


By dWeb.rs