24. Jun 2009. - Delegacija ETTU u poseti Subotici

Pogledajte galeriju slika ovde.

Delegacija Evropske stonoteniske unije predvođena direktorom zaduženim za takmičenja Romanom Plešom, kao i prvim čovekom marketinga Mauricijom Evangelistom prethodna dva dana boravila je u Srbiji. Razlog je bio inspekcija objekata i radova na pripremi za Evropsko prvenstvo u mešovitim parovima kao i prvog Evropskog pro tura koji će se održati u Subotici.

Grad na severu Srbije užurbano se sprema za Šampionat koji će da se održi od 3. do 6. septembra.

- Moramo da napravimo korak unazad i da se okrenemo našoj tradiciji. Evropski ping pong mora ponovo da kreira tehniku igre koja nama odgovara, a ne da stalno kaskamo za Azijatima. Evropljani generalno, ne samo srpski igrači, mogu da napreduju i na nešem kontinetu ako im damo priliku - objasnio je Zoran Kalinić predsednik Stonotenioskog saveza Srbije.

Na Evropskom šampionatu u Beogradu 2007 miksevi su skinuti sa programa, ali su ostala otvorena vrata, da ukoliko nema asocijacija želi, može da organizuje takmičenje kao odvojeni šampionat.

- Mešoviti parovi su deo naše tradiciji i stonoteniske priče. Potpuno se slažemo sa idejom da ETTU vrati ovaj turnir i top smo najbolje i dokazali time što smo se kandidovali za takmičenje. Takođe za nas je to i dobra prilika da promovišemo Evropski pro tur kao potpuno novo takmičenje - objasnio je Kalinić.

Prijave već stižu i organizatori sa zadovoljstvom konstatuju da će da bude jaka konkurencija.

- Naravno, ne očekujemo da će doći Timo Bol i Vladimir Samsonov, jer oni i onako nikad nisu ni igrali u miksu, ali solidna garnitura igrača će da iskoristi to što je samo nekoliko dana kasnije Evropsko prvenstvo u Štutgartu i doći će da odradi završne pripreme.

Subotica je već počela da da diše u ritmu doalzećeg turnira. U centru grada, u predivnom ambijentu atriuma hotela Gelleria postavljeni su takmičarski stolovi na kojima svako ko želi može da igara stoni tenis. Kako se događaj bude približavao tako će se na ključnim pozicijama u gradu instalirati još stolova sa ciljem što bolje promocije takmičenja.

Milica Nikolić

Povratak...

 

stoss

joola

DHS Yasaka Andro Srbija OSP Blades
STK Spartak
JKP stadion
PPKO
Subotica.info
Subotica.com
MojKlub.rs
Rasveta Subotica
Mobilna telefonija Srbije
Hotel Galleria
SMB mehanizacija i transport
Vila Marija
Novine i TV
Tutnjevic Transport, Vrbas
Exel d.o.o.
Euro drvo SZTR


By dWeb.rs